05 Shk 2009

Ndërmarrësia – Programi i Trajnimit të Ndërmarrjeve Mikro – Faza e parë

 Objektivat e Projektit:
Objektivat e Programit të Ndërmarrësisë për Kosovën e Veriut ishin:
1.Të zhvilloj / adoptoj programin praktik për trajnimin e ndërmarrësis për këtë detyrë /situatë,
2.Të aftësoj të rinjtë me njohuri ndërmarrëse të nevojshme për vetëpunësim,
3.Të krijohen lidhje ndërmjet kandidatëve të trajnimit dhe institucioneve mikrofinanciare,
4.Të rrisë kapacitetet e dy institucioneve lokale të pritjes për përsëritjen e trajnimit të ardhshëm,
5.Të japë rekomandime për institucionalizimin / përsëritje të trajnimit të ndërmarrësisë,
6.Të zgjedh dy planet më të mira të biznesit dhe t’i mbështesë ato në krijimin e një biznesi të ri.

Rezultatet e projektit:

 1.Parakualifikimi: Trajnimi i trajnerëve të organizuar me 27 trajner,
2.Partneriteti i krijuar me Qendrën Rinore Prizren dhe Qendrën Rinore Drenas,
3.129 aplikime të pranuara në të gjitha komunat;
4.50 pjesëmarrës të trajnua
5.Dhjetë (10) module të dorëzuara te pjesëmarrësit
6.43 plane biznesi të pranuara
7.2 grante të dorëzuara nga Programi i USAID-it për Ndërmarrje Private në Kosovë
8.Mikro-kredi të ofruara për 8 fituesit e konkursit;
9.800 orë konsultime falas të dorëzuara tek  ;
Kohëzgjatja e projektit: 5 muaj
Projekti është financuar nga: USAID,Programi i Ndërmarrjeve Private në Kosovë

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 

    

 

 

 

 

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *