30 Mar 2010

Studimi i Ndikimit në Zhvillim 2009: Agrokulturat Financiare,Kosova dhe Shqipëria

Kualifikimi
dhe objektivi  i studimit:

Sfondi dhe objektivi i studimit në baza të rregullta, Fondi Europian për Europën Juglindore (EFSE) komisionon një studim të ndikimit në analizat e përmbushjes së misionit të saj zhvillimor. Në vitin 2009 studimi i ndikimit u orientua më shumë në agrokulturat financiare.Studimi kishte për qëllim të përcaktojë ndikimin e zhvillimit të kredive bujqësore të zgjeruara:
nga EFSE te Institucionet e Kreditimit të Partnerëve (PLIs) dhe huazuesit përfundimtar.
Për më tepër,duhet analizuar respektimin e standardeve të kreditimit të përgjegjshëm mjedisor dhe shoqëror.
Studimi do te adresoj ndikimin (zhvillimin, praktikat e kreditimit të përgjegjshme mjedisore dhe shoqërore) të arritura si në fund të huamarrësit dhe në nivelin PLI, me fokus në ndikimin në nivelit te fundit të huamarrësit.
Studimi i ndikimit 2009 është zbatuar në Shqipëri, Kosovë dhe Moldavi, në dy PLI për çdo vend. Qendra për Mbështetjen e Biznesit te Kosoves u kontraktua si një firmë konsulence lokale për Kosovën dhe Shqipërinë.
Studimi përbëhej nga tri aktivitete kryesore:
1. Anketimi i familjeve;
2. Studime të rasteve;
3. Intervistat e PLI.
Mostra për studim ishte 220 njësi: një grup prej 160 huamarrësish (80 për PLI) dhe 60 jo huamarrës të tjerë u intervistuan

Kohëzgjatja e projektit: 5 muaj
Ky projekt u financua nga: Intercooperation dhe MDF

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *