02 Maj 2010

Serra si Biznes

Objektivat e Serres si biznes:
1.Të sigurohet trajnim shtesë për pjesëmarrësit e trajnimit të ndërmarrësisë në  Drenas, të cilët kishin si idenë e tyre të biznesit, zbatimin e një serre.
2.Te përmirësohen shanset për një zbatim të suksesshëm të idesë së biznesit “Serë”.
3. Të rriten aftësitë e pjesëmarrësve në mënyrën se si të menaxhojnë me sukses serën.

 Rezultatet e Projektit:
1.Partneriteti i krijuar me shkollën bujqësore “Abdyl Frashëri” në Prishtinë mbështetur nga  Fakulteti i Bujqësisë.
2.10jesëmarrës të trajnuar në 6 module.
3.Gjashtë (6) module të dorëzuara për pjesëmarrës: Planifikimi dhe menaxhimi i aktiviteteve në serre, Instalimi dhe përdorimi i serave, prodhimi i bimëve, kultivimi i perimeve në një mbrojtje mjedisi, mbrojtja e bimëve nga sëmundjet, prodhimi i menaxhimit gjatë dhe pas korrjes.
4.6 certifikata të dorëzuara për pjesëmarrësit e suksesshëm.

Kohëzgjatja e Projektit:4 muaj
Ky projekt u financua nga: USAID/Programi i Ndërmarrjeve Private në Kosovë

 

 

 

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *