11 Maj 2011

Mundësi Biznesi për të Gjithë

Qëllimi
i projektit:

Qëllimi përfundimtar i projektit ishte që të trajtojë çështjet e zhvillimit ekonomik të Mitrovicës dhe Kosovës, keqinterpretimin e pakicave etnike në këtë proces dhe në përputhje me rrethanat për të promovuar ndermarrsine mes të rinjve
Qëllimet e tjera specifike të projektit ishin:
• Identifikimi i mënyrave në të cilat zgjidhen çështjet ekonomike dhe si janë perfshire minoritetet etnike në këto procese.
• Fuqizimi i njerëzve që të përqendrohen në rëndësinë e ndermarrsise dhe pozitivitetit së saj,përfitimet dhe perceptimet si mënyre e ndryshimit te situates  aktuale.
• Krijimi i mënyrave të reja dhe të besueshme në të cilat pakicat etnike mund të përfshihen për të përmirësuar idetë e tyre e biznesit dhe të fillojne nga idetë drejt praktikimit të tyre
• Sigurimi i trajnimeve në mënyrë që: a) të rritet fryma  ndermarrese mes të rinjve; b) te praktikohet ndermarrsia.
Rezultatet e projektit:
1. Ngritja e vetëdijes për rëndësinë e ndërmarrësisë në rajon,
2. 25 pjesëmarrës të trajnuar në ndermarresi dhe ne zhvillimin e shkathtësive të biznesit,
3. Gjashtë (6) module u dorëzuan pjesëmarrësve,

Kohëzgjatja e Projektit: 5 muaj
Ky projekt u financua nga: Ambasada e Shteteve të Bashkuara të Amerikes,Prishtinë

 

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *