12 Sht 2011

Gara për ide të biznesit (BIC) në shkollat bujqësore në Kosovë

Objektivat e projektit:
Objektivat kryesore  të këtij projekti ishin:
1.Të përgatiten studentët për ndërmarrësi,
2.Të edukohen studentët  në procesin e krijimit dhe evolumit të bizneseve  të reja nga hartimi i një plan biznesi,
3.Të mbështeten studentët e certifikuar financiarisht dhe/ose gjatë trajnimit dhe  të krijojnë mundësi  për  vetëpunësim,

Rezultatet e projektit::
1.U organizua seminar dy ditor për mësuesit nga  shkollat bujqësore për të rritur cilësine e mësimit të ndërmarrësisë në shkollat bujqësore dhe ti ndihmojë ata për të drejtuar PBC-në në mënyrë të pavarur në të ardhmen,
2.Partneritet i krijuar me shkollat bujqësore: Prishtinë,Pejë,Gjilan,Vushtrri  dhe Ferizaj,
3.14 pjesëmarrës u trajnuan në 6 module,
4.Zhvillimi i një moduli të plan biznesit iu dorëzua pjesëmarrësve,
5.5 pjesëmarrës u shpallen fitues të plan biznesit më të mirë,
6.Grantet iu dorezuan pesë fituesve.

Kohëzgjatja e këtij projekti: 5 muaj Ky projekt u financua nga: Intercooperation – Promovimi i Hortikulturës në Kosovë dhe MASHT/DANIDA

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *