31 Dhj 2011

Ndërmarrësia dhe zhvillimi i NVM-ve në Kosovë (viti i parë)

Objektivat e projektit:
Objektivat e Ndërmarrësisë dhe Zhvillimit të NVM-ve në Kosovë) ishin:
1.Ri-dizajnimi i syllabuseve të modulit të kurseve dhe lexuesve bazuar nga mësimet e marra,
2.Promovimi i trajnimit,përzgjedhja e pjesëmarrësve dhe organizimi i trajnimeve,
3.Përzgjedhja e jurisë së planeve më të mira të biznesit që jepen në ngjarje publike;
4.Mbështetja e bizneseve të reja dhe atyre ekzistuese përmes konsulences,mikro-financave dhe regjistrimit të biznesit falas,
5.Organizimi i trajnimeve për stafin dhe partnerët kryesor të BSCK-së,
6.Studimi i Mjedisit të Biznesit të NVM-së,
Rezultatet e projektit:
1.10 biznese filluan dhe u rriten,
2.50 puna u krijuan,
3.190 të rinjë u trajnuan,
4.95 pjesëmarrës paraqiten planin e biznesit,
5.Kurrikula e ndërmarrësis në institucionet arsimore është përmirsuar,
6.Stafi I BSCK-së dhe parnerët e tij u trajnuan nga partner ndërkombëtar,
7. Keshilli I NVM-ve asistoi me përkrahjen teknike,
8.Hulumtimet për NVM-të dhe ambientin e biznesit përfunduan dhe baza e të dhënave u pasurua.

Kohëzgjatja e projektit :12 muaj
Ky projekt u financua nga: SPARK/Ministria e Punëve të Jashtme,Holandë

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *