08 Shk 2012

Lehtësimi i mjedisit miqësor të biznesit nëpërmjet One-Stop Shops dhe shërbime këshilluese të biznesit 2012

Qëllimi i projektit ka qenë të kontribuojë në përmirësimin e mjedisit të favorshëm të biznesit në Qendrën e Rajonit Ekonomik përmes përmirësimit të proceseve administrative që duhet të kalojnë bizneset nëpër komuna dhe duke zëvendësuar procedurat e tepërta me një proces të thjeshtuar të kryer në One Stop Shop. Përveç kësaj, nëpërmjet shërbimeve këshillimore të biznesit dhe mbështetjes për fillimin e aksionit synon të lehtësojë rritjen e qëndrueshme të bizneseve në këtë rajon ekonomik. Gjatë këtij projekti BSCK themeloj 8 biznese One-Stop Shop, 6 qendra me “One-Stop Shop” në (Fushë Kosovë, Shtime, Drenas, Podujevë, Lipjan dhe Gracanicë), janë konsultuar 2468 biznese, është realizuar një vizitë studimore në qendrat One-Stop Shop në Poloni, pastaj në Tiranë, janë dorëzuar 130 biznes plane, 35 prej tyre kanë fituar konsulencë falas.

Aktivitetet e përfshira në projekt:

  • Aktivitetet e lidhura me menaxhimin e projektit
  • Finalizimi i aktiviteteve të rinovimit dhe blerja e mobiljeve dhe pajisjeve
  • Dorëzimi i shërbimeve në dyqanet one-stop
  • Ngritja e kapaciteteve dhe transferimi i njohurive për punonjësit e autoriteteve komunale
  • Ofrimi i Shërbimeve Këshillimore të Biznesit për NVM-të
  • Konkursi për Ide Biznesi dhe zgjedhja e përfituesve për programin e asistencës fillestare
  • Trajnimi dhe këshillimi për bizneset fillestare
  • Aktivitete promovuese dhe veprime të dukshmërisë që reklamojnë ndryshimet në praktikat dhe mundësitë e trajnimit dhe konsultimit për bizneset.

Kohëzgjatja e projektit: 24 muaj
Projekti është financuar nga European Commission Liaison Office to Kosovo

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *