15 Shk 2016

Rritja e kapaciteteve kërkimore për OJQ-të

Projekti ka pasur për qëllim ngritjen e kapaciteteve kërkimore për OJQ-të, që të mirren me lobimin dhe avokimin në fushen e politikave, ndër to edhe të administratës publike. Është organizuar Work-Shop 5 ditorë ( 2 work shop + 3 përgatitje)  intenzive në softwerin më të përhapur aplikativ SPSS (Statistical Package for Social Sciencies), janë trajnuar i 25-30 persona nga OJQ-të me qëllim që nepërmjet aplikimit dhe përdorimit të këtijë souftuer, puna e tyre të lehtësohet duke prodhuar punë më kualitative nga ana e OJQ-ve. E gjitha kjo është arritur nëpërmjtë këtij procesi: Kodimi dhe organizimi i të dhënave nga pytësorët, Shpjegimi i meny-sё sё SPSS-it dhe mёnyra e punёs; Data editor dhe variable view -Sqarimi i opsioneve; Editimi i të dhënave -Statistikat përshkruese; Krijimi i tabelave tё kryqёzuara dhe tё thjeshta; Testet statistikore T, Chi-square, One Way dhe Two Way ANOVA, Analiza e korrelacionit; Modelet e regresionit linear, Interpretimi i rezultateve te prodhuara ne SPSS.

Aktivitetet e përfshira në projekt:

  • Pjesëmarrësit janë trajnuar nga trajnues profesionistë nga fusha e metodave të hulumtimit
  • Leksione interaktive dhe 90% e kohës ushtrime praktike, shembuj të aplikimit e statistikave në botën reale përmes programit të SPSS
  • 33 pjesëmarrës nga organizatat joqeveritare
  • të gjithë pjesëmarrësit janë certifikuuar

Kohëzgjatja e projektit: 5 ditë
Projekti është financuar nga Ministria e Administratës Publike.

 

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *